Ja hi arribem!

 
http://www.pandora-ca.com/apadis/wp-content/uploads/2020/07/serveiscomunitaris_destacats_00.png
http://www.pandora-ca.com/apadis/wp-content/uploads/2020/07/serveiscomunitaris_destacats_01.png
Serveis a la comunitat

Un compromís essencial amb la societat

El nostre compromís amb la societat i la comunitat educativa és essencial per promoure la igualtat de drets i oportunitats per a les persones amb discapacitat per una societat més inclusiva.

Per aquest motiu sempre hem col·laborat en diferents projectes educatius per apropar la realitat d’aquestes persones des del respecte i l’empatia.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Servei comunitari

APADIS va formar part de les entitats pioneres en iniciar aquesta relació amb l’escola ESTEL de Granollers fa més de 7 anys. Aquesta relació pilot, ara ja molt consolidada, permetia als alumnes l’adquisició de la competència social i ciutadana gràcies a la gestió dels professionals de l’escola per fomentar aquesta experiència d’ enriquiment mutu. Cada any hem treballar per idear una acció educativa basada en l’experiència, la vivència i la construcció d’hàbits i valors.

Després d’anar a l’institut i reunir-nos amb les famílies i professors, al gener…comença l’aventura, CONNEXIÓ APADIS. Es/les alumnes de 3er de la ESO venen cada tarda a compartir activitats específiques amb les persones amb discapacitat de la Fundació APADIS partint dels interessos dels alumnes.

Cada any estem més convençuts de la necessitat d’aquest projecte!

http://www.pandora-ca.com/apadis/wp-content/uploads/2020/07/comunitat_destacat_01.png

Xerrades a escoles de primària i secundaria

Sempre que les escoles ens sol·liciten participar, Apadis organitza jornades de sensibilització adaptats a cada nivell educatiu per poder apropar la realitat de les persones amb discapacitat i la seva plena inclusió laboral i social.

Personal de la Fundació es desplaça a l’escola amb el material necessari per dinamitzar aquestes xerrades que donen a conèixer a l’alumnat i la xarxa associativa i les  entitats de l’entorn com Apadis.

Aquestes sessions s’acompanyen de vídeos explicatius, gimcana “posa’t al seu lloc” i col·loqui participatiu on convidem a l’escola a visitar el centre i conèixer els nostres projectes.

Si vols contactar amb nosaltres i estarem encantats de visitar-vos!

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Treball en benefici a la comunitat

Des de fa més de 7 anys, Apadis treballa amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya mitjançant convenis de col·laboració que proporcionen a les persones penades la realització de Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC) sota determinades condicions, per realitzar com a alternativa al compliment de mesures penals tradicionals.

Aquesta mesura consisteix a prestar, sense retribució, una activitat d’utilitat pública o d’interès social com les que es desenvolupen a Apadis.

Les persones que es deriven a Apadis tenen sancions lleus, de manera que a més es selecciona un perfil molt concret que poden entrar a la Fundació per fer TBC sota la responsabilitat del departament de justícia de la Generalitat.

La coordinació i seguiment amb el departament de justícia és el resultat de la feina ben feta i la generació d’oportunitats per aquestes persones. Dins de les opcions disponibles les persones TBC ajuden als projectes de restauració a la persona encarregada de  netejar els plats, la cuina o altres tasques similars del Gato Verde, la Gata…

Les activitats dels TBC s’han de fer sempre en entitats públiques o d’interès públic i no poden comportar mai la realització d’una tasca que impliqui l’ocupació d’un lloc de treball, ja que el sentit de l’activitat és la cooperació.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image